СВИНСКА ПАЧА - МЕЗЕ
3 - 4 свински крака
2 свински езика
1 глава чесън
Сока на един лимон
Черен пипер и сол на вкус
Сваряват се около 2 часа краката и езиците.
Като изстинат се изваждат от бульона.
Обезкостяват се, а езиците се обелват от външната им обвивка.
Нарязват се на едри парчета.
Овкусяват се с чесън, лимон, черен пипер и сол и се заливат с бульона.
Разбърква се добре.
Разпределят се в 2 - 3 найлонови плика, изкарва се въздуха и се защипват от двете страни.
Прибират се в хладилника да стегнат.
Оставяте една част за бърза консумация.
А останалите се прибират във фризера и си вадите, когато ще се консумира.
Тип:
Освен студена, пачата може да се яде и гореща. Изрязвате едно парче и го сгорещявате в една купичка. Овкусява се с оцет и смлени люти чушки.
Коментари
Публикуване на коментар