СВИНСКА ПАЧА - МЕЗЕ

 


3 - 4 свински крака

2 свински езика

1 глава чесън

Сока на един лимон

Черен пипер и сол на вкус

Сваряват се около 2 часа краката и езиците.

Като изстинат се изваждат от бульона.

Обезкостяват се, а езиците се обелват от външната им обвивка.

Нарязват се на едри парчета.

Овкусяват се с чесън, лимон, черен пипер и сол и се заливат с бульона.

Разбърква се добре.

Разпределят се в 2 - 3 найлонови плика, изкарва се въздуха и се защипват от двете страни.



Прибират се в хладилника да стегнат.

Оставяте една част за бърза консумация.

А останалите се прибират във фризера и си вадите, когато ще се консумира.

Тип:

Освен студена, пачата може да се яде и гореща. Изрязвате едно парче и го сгорещявате в една купичка. Овкусява се с оцет и смлени люти чушки.



Коментари

Вижте още