ТОРТА С ПАЛАЧИНКИ

 


Бърза, лесна и много вкусна палачинкова торта.

Необходими са ви:


10-12бр. палачинки

300гр. шоколад

500гр. маскарпоне

350гр. кондензирано сгъстено мляко


▪︎ Палачинките са предварително приготвени с изрязани краища в перфектен кръг.



Приготвяне на крема:


▪︎ Шоколада се разтопява на водна баня.

▪︎ Разбиваме маскарпонето с кондензирано мляко. 

▪︎ Добавяме половината разтопен шоколад. 

▪︎ В другата половина слагаме 2с.л. олио и оставяме на страни за украса на тортата.


Сглобяване на тортата:


▪︎ Ред палачинка ред крем - по1-2с.л.

▪︎ Измазва се цялата торта с крем и се залива с лъжица по края с шоколад, така че малко да се разтече на долу по стените. Украсява се с плодове, бонбони, мента, цветя...каквото имате под ръка.






Коментари

Вижте още