ТОРТА С ПАЛАЧИНКИ
Бърза, лесна и много вкусна палачинкова торта.
Необходими са ви:
10-12бр. палачинки
300гр. шоколад
500гр. маскарпоне
350гр. кондензирано сгъстено мляко
▪︎ Палачинките са предварително приготвени с изрязани краища в перфектен кръг.
Приготвяне на крема:
▪︎ Шоколада се разтопява на водна баня.
▪︎ Разбиваме маскарпонето с кондензирано мляко.
▪︎ Добавяме половината разтопен шоколад.
▪︎ В другата половина слагаме 2с.л. олио и оставяме на страни за украса на тортата.
Сглобяване на тортата:
▪︎ Ред палачинка ред крем - по1-2с.л.
▪︎ Измазва се цялата торта с крем и се залива с лъжица по края с шоколад, така че малко да се разтече на долу по стените. Украсява се с плодове, бонбони, мента, цветя...каквото имате под ръка.
Коментари
Публикуване на коментар