ПЪЛНЕНА ПЕЧЕНА ТИКВА ХОКАЙДО



● Сладката печена тиква е едно от традиционните български ястия, които се приготвят зимните месеци. Поръсена със захар или пълнена с плодове, тя има неповторим вкус и често присъства на всяка трапеза по коледните и новогодишни празници.
Тук Ви представям една идея за пълнена тиква с ябълки и смлени орехи.
Сорта Хокайдо е сравнително дребен и може да се приготви като индивидуален десерт за всеки. 
• Тиквата се разрязва на две половини и се изчиства от семената. 
• В зависимост от големината се поръсва с 
2-3 или повече супени лъжици захар, нарязани на кубчета сладки ябълки и смлени или счукани орехи.
• В тавата се налива около един пръст вода, подреждат се половинките тиква и всяка се полива с по 2-3с.л. вода. 
• Пече се в предварително загряна фурна до готовност.

Коментари

Вижте още