ЧЕСНОВИ СУХАРИ


Bake rolls с чесън и зехтин или чеснови сухари. 

Както и да ги наречем мога да кажа, че няма по вкусни от домашно приготвените, прясно изпечени хрупкави хлебчета, поляти със зехтин, чесън и сол.

Приготвят се от стари, позасъхнали, около един ден, багети, които се нарязват на тънки филийки. Намазват се леко с чеснова смес, която се приготвя като се смачкат с машинка 5 скилидки чесън, малко сол и зехтин. Подреждат се една до друга върху решетката на фурната и се пекат в предварително загрята фурна до леко загарче. Съхраняват се в затворен съд.



Могат да се добавят към салати, да се поднасат със супи и разядки, сирена, пастети, мезета, или просто да се похапват така.




Коментари

Вижте още